Klantcase

Universitair Ziekenhuis Saint Luc Ziekenhuis Brussel

Sinds 2018 werkt het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc met de schoonmaakmodule van iTransport.  iTransport biedt het ziekenhuis een efficiënte oplossing voor het organiseren van alle schoonmaakwerkzaamheden, een uitdaging gezien de hoeveelheid schoonmaaktaken en de complexiteit van de verschillende afdelingen. In gesprek met de heer Gilles Destruel, Facilitair Manager over de COVID-19 crisis en de inzet van iTransport.

Traceerbaarheid en onmiddellijke uitwisseling van informatie zijn grote voordelen van iTransport

Uitdagingen tijdens de COVID-19-crisis
Gilles Destruel: ‘’De eerste maanden moesten we natuurlijk vertrouwd raken met de nieuwe situatie. COVID-19 was voor iedereen onwennig en nieuw. Onder het schoonmaakteam heerste best wel wat ongerustheid, zij maakten zich zorgen over de uit te voeren COVID schoonmaakacties. Voor ons was het een belangrijke taak om onze collega’s gerust te stellen en hierbij te ondersteunen waar nodig.

Zowel het team als staf moest in korte tijd op een andere manier leren werken met de gewijzigde procedure en schoonmaakprotocollen van de verschillende zones binnen het ziekenhuis. We kregen ook te maken met ziekteverzuim onder het schoonmaakteam en teamleiders wat zorgde voor een grote uitdaging om de personeelsbezetting te waarborgen. In het begin waren we druk met het plannen en organiseren van de levering van producten, materialen en beschermingsmiddelen voor de medewerkers en onszelf. Door de wereldwijde crisis kwam de vanzelfsprekendheid van het hebben van genoeg voorraad onder druk te staan’’.

 

Kortom, iTransport zorgt niet alleen voor inzicht in onze schoonmaakprocessen maar ook voor een efficiëntere uitvoering van de taken. Het is een prettige gegeven om in deze bijzondere, onrustige tijd op iTransport te kunnen vertrouwen.

 

Toegevoegde waarde van iTransport schoonmaak
‘’iTransport geeft niet alleen een goed totaalbeeld van de werkzaamheden met veel rapportagemogelijkheden voor de verantwoordelijk manager maar ook een duidelijk overzicht van de nog uit te voeren/uitgevoerde schoonmaaktaken voor de interne gebruikers. iTransport draagt voor ons bij aan een beter beheer en inzicht in onze personeelsplanning en geeft een reëel inzicht in de werklast en het werktempo.

 

Daarnaast merken we dat we met iTransport de periodieke schoonmaakwerkzaamheden beter kunnen monitoren. Kortom, iTransport zorgt niet alleen voor inzicht in onze schoonmaakprocessen maar ook voor een efficiëntere uitvoering van de taken. Het is een prettige gegeven om in deze bijzondere, onrustige tijd op iTransport te kunnen vertrouwen ’’.

 

Inzet iTransport tijdens de crisis
‘’Tijdens de COVID-19 crisis hebben we in iTransport een extra COVID-19-taaksjabloon gecreëerd met alle schoonmaaktaken en de te nemen aanvullende voorzorgsmaatregelen waaronder het gebruik van de vernevelaar voor luchtdesinfectie. Alle extra COVID-taken zijn nu duidelijk, beheersbaar en goed te controleren. Met het invoeren van deze maatregelen hebben we gelukkig deels de ongerustheid van onze medewerkers weg kunnen nemen’’.


Gilles Destruel sluit af met het volgende advies aan ziekenhuizen met vergelijkbare Covid-19 uitdagingen: ‘’Stel een verantwoordelijke aan bij het dienst ziekenhuis hygiëne om alle verzoeken tot wijziging van de reinigingsprocedure te valideren, toetsen en testen’’. En een algemene tip: ’’Zorg ervoor alle (gewijzigde) schoonmaakprocedures en protocollen zijn getoetst voordat iTransport in gebruik is genomen. Soms moeten deze procedures worden aangepast of vereenvoudigd’’.

Het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc in Brussel is een van de zeven Belgische academische ziekenhuizen. Het ziekenhuis is prachtig gelegen op de campus van de UCL (Université catholique de Louvain) in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het Saint Luc heeft 973 bedden, waarvan 945 acute bedden en 28 revalidatiebedden, die door alle disciplines kunnen worden gebruikt en biedt met diverse medische afdelingen, expertisecentra en laboratoria, patiënten uitgebreide en multidisciplinaire zorg. Er werken 300 schoonmakers. Sinds 2018 werkt het Saint-Luc met de schoonmaakmodule van iTransport.  iTransport biedt het Saint-Luc een efficiënte oplossing voor het organiseren van alle schoonmaakwerkzaamheden, een uitdaging gezien de hoeveelheid schoonmaaktaken en de complexiteit van de verschillende afdelingen.

iTransport Modules:

  • Schoonmaak

FACTS:
+/- 1500 taken
125.000m² te reinigen oppervlak opgedeeld in +/- 6000 ruimtes
+/- 120 medewerkers werken met iTransport
Besparing iTransport: enkele fte’s door een betere beheersing van werk- en pauzetijden
Gebruiksvriendelijkheid: ook oudere medewerkers en/of medewerkers met leesproblemen werken graag met iTransport.